Para Optometric Schedule

Para Optometric Program 2017
Friday June 9th 2017
Friday Track A classes: (Please note the para program starts an hour later this year, the doctors start at 8am)
9-10 am: (1 hour): Mary Schmidt: Customer Service -Staff Must Have Skills
10-12 (2 hour): Joy Gibb: How to Motivate, Reward and Retain Employees
 
12-1:30pm Installation Lunch Hosted by Hoopes Vision
1:30:4:00pm Exhibit Hall
 
 4:00-5:00 (1 hour): Mary Schmidt: Management Excellence
5:00-6:00(1 hour): Laurie Pierce: Real World Vision
 
Friday Track B Classes:
9-10am (1 hour): Joy Gibb: Optical Math 101
10-12pm (2 hour): Mary Schmidt: Cherishing Change
 
12-1:30pm Installation Lunch Hosted by Hoopes Vision
1:30:4:00pm Exhibit Hall
 
4-5pm (1 hour): Joy Gibb: Kid Care: Successfully Dispensing Children’s Eyewear
5-6pm (1 hour): Mary Schmidt: Optical Crosses
 
****NEW THIS YEAR*****Optional Billing Class for Paras (This class is in the main ballroom and with the ODs, there is no ABO/CPO credit but is offered for those looking for billing assistance)
4-5pm (1 hour): Dr. John McGreal: A Common Sense Approach to Medical Billing and Coding
 
 
Saturday June 10th, 2017
***NEW THIS YEAR***Sponsored full Breakfast Provided Saturday Morning at 7am with a Presentation from Bausch and Lomb
Saturday Track A Class:
8-9am (1 hours): Mary Schimdt: Team Building We Can Do It
9-10am (1 hour): Laurie Peirce: Dispensing to the Generations
10-1:30pm Exhibit Hall and Drawing, Box Lunch at 12pm
 
Saturday Track B Class:
8-9am (1 hours): Laurie Peirce: The Total Optical Experience
9-10am: Mary Schmidt: Troubleshooting
10-1:30pm Exhibit Hall and Drawing, Box Lunch at 12pm
****NEW THIS YEAR*****Optional Billing Class for Paras (This class is in the main ballroom and with the ODs, there is no ABO/CPO credit but is offered for those looking for billing assistance)
8-10am (2 hours): Dr. John McGreal: Navigating Payment Reform Understanding MIPS
 
*****NEW THIS YEAR*****Optional Saturday Afternoon Program to attend with your Doctor in the main Ballroom. This also has ABO credit of 5 hours!!!!
Track 1: 1:30-2:30pm: Doug Martin: The Seven Fundamentals of Merchandising
Track 1: 2:30-3:30pm: Doug Martin: Optical Budgeting and Frame Board Management
Track 1:3:30-4:30pm: Samantha Toth: Stop Selling and Help Your Patients Buy
Track 1: 4:30-5:30pm: Samantha Toth: Planning a Successful Optical Event
Track 1: 5:30-6:30pm: Samantha Toth: How to Get the Most Out of Your Marketing